Marechaussee onderzoekt diefstal miljoenen euro’s aan iPhones op Schiphol

De marechaussee heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van miljoenen euro’s aan iPhones vanuit een bedrijf op Schiphol.

De ladingdiefstal vond op 14 maart plaats bij een bedrijf op Schiphol-Rijk. De 35-jarige chauffeur die de telefoons heeft opgehaald is een dag na de diefstal aangehouden. De man wist waarschijnlijk met vervalste vrachtdocumenten de grote lading iPhones ter waarde van ruim 3 miljoen euro buit te maken. De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten.

Het vermoeden van rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee is dat meerdere personen betrokken zijn geweest bij de miljoenenroof. Verder is uit onderzoek gebleken dat de lading iPhones vermoedelijk in Edam (Noord-Holland) zou zijn overgeladen of uitgeladen. Ook is duidelijk dat kort na de diefstal meerdere gestolen telefoons geactiveerd zijn in Nederland.

De marechaussee zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen of mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot het oplossen van de zaak. Op Schiphol zijn vaker grootschalige ladingdiefstallen gepleegd. In mei van dit jaar werden 4400 Apple Watches gestolen uit een loods van een bedrijf op het terrein van Schiphol. In 2019 werd voor drie miljoen euro aan elektronica buitgemaakt.