© Pexels

Strenge beveiligingsmaatregelen bij gevangenis waar Trump zich moet melden

Ex-president Donald Trump moet zich melden bij de gevangenis en daar is veel belangstelling voor. Zodoende zijn er strenge beveiligingsmaatregelen ingesteld.

Bij de Fullton County-gevangenis, waar Donald Trump en achttien anderen zich voor 25 augustus 12.00 uur vrijwillig moeten overgeven aan justitie, is er een strikte beveiliging ingesteld. De toegang tot de gevangenis is beperkt, en journalisten worden op afstand gehouden, zonder de mogelijkheid om verder dan het begin van de oprijlaan te komen.

De voormalige president en de andere betrokkenen, waaronder zijn voormalige advocaat Rudy Giuliani, moeten zich bij de gevangenis melden vanwege beschuldigingen van een samenzwering om de verkiezingsuitslag van 2020 in Georgia te manipuleren. Ze zullen onderworpen worden aan procedures zoals het afnemen van vingerafdrukken. Hoewel geen van hen nog heeft aangekondigd wanneer ze zich zullen melden, lopen ze het risico dat er een arrestatieteam wordt ingezet als ze niet voor de gestelde deadline verschijnen.