Medische zorg voor politieagenten bij aanhouding persoon zwaar onder invloed

Bij een aanhouding van een persoon zwaar onder invloed zijn agenten gewond geraakt.

Op zaterdagavond 15 juli raakten twee agenten gewond tijdens een aanhouding aan De Dreef in Den Haag. De aanhouding vond plaats bij een woning na een melding van overlast. De verdachte, een 26-jarige man uit Den Haag, bevond zich op straat en vertoonde duidelijke tekenen van intoxicatie. Ondanks de aanwijzingen om naar binnen te gaan, weigerde hij op te volgen. Vervolgens begon hij de agenten te beledigen, wat leidde tot zijn arrestatie.

Tijdens de aanhouding bood de verdachte hevig verzet. Hij bleef de agenten beledigen en ging zelfs over tot fysieke mishandeling. Als gevolg hiervan liepen beide agenten lichte verwondingen op. De verdachte is niet alleen gearresteerd wegens openbare dronkenschap, maar ook vanwege belediging en wederspannigheid.

De incidenten waarbij wetshandhavers gewond raken tijdens het uitoefenen van hun taken benadrukken de uitdagingen waarmee de politie dagelijks geconfronteerd wordt. Het zorgwekkende voorval aan De Dreef benadrukt tevens de noodzaak van respect en medewerking jegens wetshandhavers, evenals de consequenties van het verzet tegen arrestatie.

De gewonde agenten ontvangen passende medische zorg en ondersteuning. De verdachte zal verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de gepleegde misdrijven.