Meerdere gewonden na bruut geweld met slagwapens tijdens feestje in zalencentrum

Bij een conflict op een feestje in een zalencentrum zijn meerdere personen gewond geraakt. Met slagwapens sloegen verschillende daders toe.

In een zalencentrum aan het Kalverdijkje in Leeuwarden heeft een conflict tijdens een feest ernstige proporties aangenomen, waarbij meerdere personen gewond zijn geraakt. De politie is bezig met een onderzoek en heeft inmiddels twee verdachten gearresteerd.

Rond 00:15 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een geëscaleerd conflict bij het zalencentrum. Op dat moment was er een feest aan de gang met tientallen bezoekers. Enkele personen verstoorden het feest en waren gewapend met slagwapens. Er vonden meerdere confrontaties plaats zowel binnen als buiten het complex. Ten minste twee personen raakten dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis zijn vervoerd voor behandeling. Ook werden er vernielingen aan voertuigen gepleegd op het terrein bij het complex.

Er was aanvankelijk een melding van mogelijk een steekincident, maar op dit moment zijn er geen concrete aanwijzingen dat dit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, hoewel het nog niet volledig kan worden uitgesloten.

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met het conflict. In de omgeving van het complex werd een 23-jarige man uit Eerbeek gearresteerd. Uit eerste onderzoek bleek dat een andere mogelijke verdachte met een voertuig was gevlucht. De politie traceerde dit voertuig rond 03:15 uur op de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen en heeft een 25-jarige man uit Deventer gearresteerd. Beide verdachten zitten vast en worden ondervraagd over hun betrokkenheid bij het conflict. Het is niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

De politie is gestart met een onderzoek naar het gewelddadige conflict en de schermutselingen. Er zijn al gesprekken gevoerd met betrokkenen en getuigen. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheid om camerabeelden veilig te stellen. Ook is er een sporenonderzoek gestart in en rondom het zalencentrum.