Verdachte aangehouden na herkenning door eigen ouders voor aanslag met explosief

Een jongen is aangehouden voor een aanslag met een explosief nadat hij werd herkend door zijn eigen ouders.

Op zondag 2 juli vond er een explosie plaats bij een flatgebouw aan de Damlaan in Schiedam. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft vrijdag de verdachte online geplaatst. Zaterdagochtend hebben agenten de 16-jarige jongen uit Rotterdam kunnen aanhouden.

Op die bewuste zondagavond rond 19.00 uur werden bewoners opgeschrikt door een harde knal en ontstond er aanzienlijke schade aan een voordeur op de tweede verdieping van de flat aan de Damlaan. De bewoners waren hevig geschrokken, maar gelukkig raakte niemand gewond. De politie kwam snel ter plaatse en startte direct een onderzoek. Ambulancepersoneel controleerde de bewoners, die gelukkig ongedeerd waren.

Tijdens het onderzoek werden er beelden veiliggesteld, waarop een verdachte te zien was. Aangezien het vermoeden bestond dat de verdachte minderjarig was, werden de beelden in eerste instantie geblurd getoond om hem de gelegenheid te geven zichzelf te melden. Na twee dagen waren er echter geen tips binnengekomen, waardoor de verdachte op vrijdag herkenbaar werd getoond. De ouders van de jongen herkenden hem en namen contact op met de politie. Zaterdagochtend heeft de jongen zich op het politiebureau gemeld en is hij aangehouden. Hij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor zijn daden.