© Pixabay on Pexels.com

Vader bekende UFC MMA-vechter aangehouden voor poging moord bij schietpartij

De vader van een bekende UFC MMA-vechter is aangehouden voor poging moord bij een schietpartij.

De vader van Jorge Masvidal is aangeklaagd voor poging tot moord met een dodelijk wapen na een incident bij het huis van de mixed martial arts-vechter. Eerder kwamen er berichten binnen dat er bij Masvidal’s huis in Miami was geschoten. Het slachtoffer werd met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Masvidal was niet thuis toen het incident plaatsvond.

Iemand werd gearresteerd na de schietpartij, maar de identiteit van die persoon was onbekend. De verdachte is nu onthuld en het blijkt om een naast familielid van Masvidal te gaan.

Vrijdagmiddag meldde ESPN als eerste dat Jorge Masvidal Fernandez, de vader van de gepensioneerde UFC-superster, de persoon was die door de politie was gearresteerd. Hij wordt momenteel beschuldigd van poging tot moord met een dodelijk wapen. Fernandez, 67 jaar oud, zou volgens een politierapport dat ze hebben verkregen, Luis Lencioni ten minste twee keer hebben neergeschoten.

Jorge Masvidal heeft nog niet officieel gereageerd op de arrestatie van zijn vader. Hij promoot een evenement op vrijdagavond voor zijn Gamebred Bareknuckle MMA-promotie in Sunrise, Florida.

Masvidal beëindigde zijn indrukwekkende carrière vorige maand officieel tijdens UFC 287. Op het evenement leed de 38-jarige “Gamebred” een unanieme beslissingnederlaag tegen top-weltergewicht tegenstander Gilbert Burns. De nederlaag was de vierde op rij en de zesde in zijn laatste negen gevechten.

In de staat Florida is poging tot moord met een dodelijk wapen een misdrijf en kan worden bestraft met maximaal 15 jaar gevangenisstraf, 15 jaar proeftijd en een boete van $10.000.