Meerdere verdachten aangehouden na schietpartij Middelburg

De politie heeft meerdere verdachten aangehouden in verband met een schietpartij in Middelburg.

Op zaterdag 29 juli vond er rond 06.25 uur een schietincident plaats op het Parelplein. De recherche is nog steeds actief bezig met het onderzoek naar dit incident. Uit het onderzoek is gebleken dat er daadwerkelijk schoten zijn gelost, maar er zijn gelukkig geen meldingen van gewonden.

Het lijkt erop dat het schietincident voortkwam uit een conflict tussen een groep mannen. Op de ochtend van het incident werden vier verdachten gearresteerd in verband met de zaak. Twee van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten. Het gaat om een 49-jarige man uit Bad Nieuweschans en een 27-jarige man uit Vlissingen. De twee andere verdachten, een 28-jarige man uit Middelburg en een 46-jarige man uit Dordrecht, blijven nog in hechtenis.

Het onderzoek is nog steeds gaande en de politie is nog steeds op zoek naar het vuurwapen dat bij het incident is gebruikt. De autoriteiten willen de zaak grondig onderzoeken om de volledige omstandigheden van het schietincident te achterhalen en de verantwoordelijkheid van de betrokkenen te bepalen. Totdat het onderzoek is afgerond, zal de politie actief bezig blijven met het verzamelen van bewijsmateriaal en getuigenverklaringen om een compleet beeld van de gebeurtenissen te krijgen.