Rapper Cardi B beschuldigd van mishandeling na gooien microfoon naar fan bij incident met drankje

De Amerikaanse rapper Cardi B wordt momenteel geconfronteerd met beschuldigingen van mishandeling nadat ze haar microfoon naar een fan gooide tijdens een optreden in Las Vegas.

Het incident vond plaats op zaterdag 29 juli in Drai’s Beachclub, waar de rapster optrad voor een enthousiast publiek.

Tijdens haar performance van de hit ‘Bodak Yellow’ werd Cardi B geconfronteerd met een onverwachte aanval toen een concertganger een volle beker drank naar haar gezicht gooide. In een reactie die snel viraal ging op sociale media, gooide Cardi B haar microfoon naar de brutale fan voordat haar beveiliging kon ingrijpen.

Het incident heeft tot gemengde reacties geleid bij zowel fans als critici. Terwijl sommige fans haar krachtige reactie toejuichen en begrijpen dat ze zichzelf wilde beschermen tegen een potentieel gevaarlijke situatie, hebben anderen haar actie veroordeeld en beweren dat het gooien van de microfoon als mishandeling kan worden beschouwd.

De vraag blijft nu hangen of Cardi B juridische consequenties zal moeten dragen voor haar actie. De fan die de beker gooide, heeft nog geen officiële klacht ingediend, maar het incident heeft de aandacht getrokken van juridische experts en advocaten die het geval nauwlettend volgen.

Dit incident roept ook de bredere discussie op over veiligheid op concerten en de verantwoordelijkheid van artiesten en fans om respectvol met elkaar om te gaan. Het gooien van voorwerpen naar artiesten kan niet alleen de veiligheid van de artiesten in gevaar brengen, maar ook andere concertgangers in de omgeving.

Cardi B, die eerder haar ongenoegen heeft geuit over het gooien van gevaarlijke objecten op het podium, zal naar verwachting binnenkort reageren op de beschuldigingen. Fans en volgers kijken gespannen uit naar een officiële verklaring van de rapper over het incident (klik hier voor beelden van de gooiende Cardi B).