Veel schade na aanslag met explosief op pand Amsterdam, politie zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een aanslag met een explosief op een pand.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een flat aan de Herderhof in West. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk.

De explosie vond rond 03.15 uur plaats. De politie kreeg meerdere meldingen van een enorme knal. Agenten die ter plaatse kwamen, troffen forse schade aan bij de gemeenschappelijke entree van het flatgebouw. Ook bleken meerdere ramen gesneuveld.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om eventuele explosieve resten veilig te verwijderen. Forensische Opsporing heeft daarna sporenonderzoek verricht.

De recherche is een onderzoek gestart naar de achtergronden en daders van deze explosie. Getuigen hebben gezien dat twee personen zijn weggerend. Hier hoort de recherche graag meer over.

Getuigen gezocht

De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur in de buurt van de Herderhof in Amsterdam-West? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.