Vrouw die boek schreef over omgaan met verlies dierbare gepakt voor moord echtgenoot

Een vrouw die een boek schreef over hoe om te gaan met de dood van een dierbare is gepakt voor de moord op haar man.

Kouri Richins, auteur van het boek “Ben je bij me?”, dat kinderen helpt bij het omgaan met het verlies van een dierbare, is aangeklaagd voor de moord op haar echtgenoot. Richins wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade en drie aanklachten wegens bezit van drugs met de intentie tot distributie.

Haar echtgenoot, Eric Richins, overleed op 4 maart 2022 nadat agenten hem in hun huis aantroffen. Uit autopsie bleek dat hij was overleden aan een overdosis fentanyl, waarbij het niveau van de drug in zijn systeem ongeveer vijf keer de dodelijke dosis was. Kouri vertelde de politie dat ze Eric een alcoholische drank had gegeven en deze naar hem had gebracht in hun slaapkamer. Later die avond beweerde ze dat ze Eric “koud aanvoelde”.

Tijdens een onderzoek naar de dood van Eric bleek uit gerechtelijke documenten dat Kouri om fentanyl-pillen had gevraagd aan een kennis, die erin slaagde om haar 15 tot 30 pillen te leveren. Eric werd ziek nadat hij samen met Kouri had gedineerd en geloofde dat hij vergiftigd was. Hij vertelde een vriend dat hij dacht dat zijn vrouw hem probeerde te vergiftigen.

Kouri vroeg de kennis ongeveer twee weken later om een nieuwe partij fentanyl-pillen. Zes dagen nadat ze de nieuwe pillen had ontvangen, werd Eric dood aangetroffen als gevolg van een fentanyl-overdosis.

In een angstaanjagend bericht op Facebook op 4 mei schreef Kouri: “Het leven is zo verdomd moeilijk zonder jou hier! De kaarten die ik heb gekregen lijken op een spel dat niet kan worden gespeeld. #komalsjeblieftthuis Eric Richins.”

Richins is aangeklaagd voor de moord op haar man en het bezit van fentanyl-pillen met de intentie om ze te distribueren. Het boek “Ben je bij me?” dat ze schreef, volgt het verhaal van een kind dat zijn vader heeft verloren, maar erop wordt gewezen dat zijn aanwezigheid nog steeds overal om hen heen bestaat, net als een engel die over hen waakt.