© crime-nieuws.nl

Meerdere verdachten met getrokken vuurwapens aangehouden na mislukte overval

De politie heeft meerdere verdachten met getrokken vuurwapens aangehouden na een mislukte overval.

Op maandagochtend 24 april heeft er een poging tot overval plaatsgevonden op een bewoner aan de Ommelandvaart in Almere. Gelukkig wist de vrouw te ontkomen en heeft ze direct de politie ingeschakeld. Later die dag heeft de politie twee mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij deze poging tot overval. Desondanks is de politie nog steeds op zoek naar een derde verdachte en vraagt daarbij de hulp van getuigen.

Rond 10.15 uur ontving de politie de melding van de poging tot overval. De dader(s) zijn gevlucht per auto in de richting van de Willem Bontekoestraat. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie maandagavond de auto van de vermoedelijke daders gevonden op het Oostvaardersplein. In de auto zaten vijf mannen, waarvan er drie direct heengezonden zijn na onderzoek. De overige twee mannen zijn aangehouden voor verhoor en onderzoek. Tijdens de aanhouding werden de verdachten met getrokken vuurwapens benaderd door de politie.

Ondanks de aanhoudingen is de politie nog steeds op zoek naar een derde verdachte. Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar oud met een stevig/mollig postuur. Hij droeg donkere kleding en sprak accentloos Nederlands. De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over deze persoon of het incident contact op te nemen.

De politie doet er alles aan om deze zaak op te lossen en de verdachten verantwoordelijk te houden voor hun daden. Hopelijk kan de politie met behulp van getuigen snel de derde verdachte vinden en achterhalen wat zijn rol was bij deze poging tot overval.