Duizenden kilo’s hasj gepakt bij actie Marokkaanse opsporingsdienst DGSN

In Marokko is bij een actie een grote partij hasj gepakt en in beslag genomen. Het gaat om duizenden kilogrammen.

De Marokkaanse opsporingsdienst, de DGSN, heeft in een succesvolle operatie maar liefst 2400 kilo hasj in beslag genomen. De drugs waren bestemd voor de Europese markt en werden gevonden in de omgeving van Casablanca. Dankzij de snelle actie van de opsporingsdienst is de drugssmokkel verijdeld en is voorkomen dat de drugs de zee op zouden gaan om naar Europa te worden vervoerd.

De drugs waren verpakt in jute balen en volgens de DGSN behoorden ze tot minstens twee grote criminele groepen. Op de buitenkant van de balen waren inscripties te zien die daarop wijzen. Het is nog niet bekend of er ook aanhoudingen zijn verricht tijdens de operatie.

Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse autoriteiten een dergelijke grote hoeveelheid drugs in beslag nemen. Het land is een belangrijke doorvoerhaven en productieland (van hasj) voor drugs die vanuit Afrika naar Europa worden gesmokkeld. De Marokkaanse autoriteiten werken dan ook hard om deze smokkelpraktijken te bestrijden en de veiligheid in het land te waarborgen.

©️DGSN / Twitter