© Pexels

Verdachte poging gewapende carjacking Mark van Bommel kwam in beeld door tracker onder Porsche

De man die vastzit voor de poging gewapende carjacking op Mark van Bommel kwam in beeld door een tracker onder de Porsche van het slachtoffer.

Op dinsdagochtend stond een 25-jarige man terecht voor de correctionele rechtbank van Antwerpen voor de poging tot carjacking op voetbaltrainer Mark van Bommel. De coach van Royal Antwerp werd in de nacht van 24 op 25 oktober 2022 aangevallen in een ondergrondse garage in Antwerpen.

Van Bommel reed de garage binnen en werd benaderd door een man met een zaklamp en een vuurwapen. De voetbalcoach wist echter snel te handelen en reed zijn Porsche Panamera in achteruit, om vervolgens snel weg te rijden. De dader vluchtte te voet weg nadat Van Bommel om hulp riep.

De politie vond tijdens het onderzoek een tracker onder de grill van de auto van Van Bommel en wist de verdachte te traceren via het account dat aan de tracker gekoppeld was. Het gaat om een 25-jarige Somalische man die momenteel verblijft in het asielcentrum van Kapellen.

De verdachte ontkende iedere betrokkenheid en beweerde bovendien dat hij slechts 17 jaar oud was. Uit een botscan bleek echter dat hij meerderjarig is en daarom wordt hij vervolgd voor onder meer poging tot carjacking met geweld.

De zaak werd vandaag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. De verdachte blijft voorlopig ontkennen en het is afwachten wat de uitkomst van de rechtszaak zal zijn. Van Bommel zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws