Meest gezochte Camorra maffiabaas op Most Wanted-lijst Raffaele Imperiale gepakt in Dubai

In Dubai is één van de meest gezochte maffiabazen uit Italië aangehouden. Het gaat om Raffaele Imperiale.

Dat schrijft De Telegraaf. De 46-jarige topcrimineel was geruime tijd voortvluchtig en zou ook links hebben met Nederlandse topcriminelen. Imperiale is onderdeel van de Camorra, een maffiaorganisatie uit regio Napels.

Volgens de krant zouden Italiaanse autoriteiten en meerdere opsporingsbronnen de aanhouding van de maffiabaas hebben bevestigd. Officieel is de aanhouding nog door zowel de Italiaanse autoriteiten of politie in Dubai niet naar buiten gebracht. Imperiale stond hoog op de Most Wanted-lijst in Italië en werd internationaal gezocht voor verschillende zware misdrijven zoals deelname aan een criminele organisatie.

De maffiabaas zou naar verluidt onder meer hebben samengewerkt met verschillende Nederlandse criminelen. Hierbij worden de namen van Ridouan Taghi en Rico R. ‘De Chileen’ genoemd. Ook kocht Imperiale twee kunstwerken van Van Gogh, die gestolen waren uit het Van Goghmuseum in Amsterdam, door meesterdief Okkie Durham. De maffiabaas gebruikte de schilderijen als onderpand bij grootschalige cokehandel met Zuid-Amerikaanse drugskartels.