Meisje gewond bij steekpartij op kinderfeestje, 14-jarige verdachte aangehouden

Een meisje is gewond geraakt bij een steekpartij op een kinderfeestje.

Op zaterdagmiddag 5 augustus 2023 heeft zich een schokkend steekincident voorgedaan bij een horecagelegenheid aan de Tolweg in Hulst. Een 16-jarig meisje raakte hierbij gewond. Korte tijd later kon de vermoedelijke dader, een 14-jarige jongen, worden aangehouden.

De noodoproep bereikte de hulpdiensten om 15.15 uur, waarna ambulancemedewerkers met spoed ter plaatse kwamen. Ze troffen het gewonde meisje aan en verleenden onmiddellijk medische zorg. Het incident vond plaats tijdens een kinderfeestje, wat voor grote schrik zorgde bij de aanwezige kinderen. Slachtofferzorg werd direct ingeschakeld om ondersteuning te bieden aan de geschrokken getuigen.

De politie was snel op de hoogte van de naam van de vermoedelijke dader, die op dat moment al was gevlucht. Agenten begaven zich onmiddellijk naar zijn woonadres, waar ze de jongen en zijn moeder aantroffen. De 14-jarige verdachte werd aangehouden en samen met zijn moeder naar het politiebureau gebracht, waar hij werd vastgehouden voor verder onderzoek.

De politie heeft het incident in onderzoek en zal alle relevante informatie verzamelen om de toedracht van het steekincident duidelijk te krijgen. Het welzijn van het slachtoffer staat voorop, en er wordt alles aan gedaan om recht te laten zegevieren in deze zaak.