Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tabakszaak in Rotterdam beschoten met vuurwapen en explosief ontploft

De Rotterdamse politie onderzoekt een beschieting en explosie bij een tabakszaak.

In de nacht van zaterdag op zondag is een tabakszaak op de Vierambachtstraat in West het doelwit geweest van een schietincident en een explosie. De politie meldt dat de vermoedelijke daders op de vlucht zijn en tot op heden spoorloos zijn.

De schokkende gebeurtenissen vonden plaats bij het pand, waarbij onbekende individuen het vuur openden op het pand en tevens een explosie veroorzaakten. De heftige aanval heeft voor onrust gezorgd in de buurt.

De politie heeft onmiddellijk een onderzoek gestart naar het incident en zet alle beschikbare middelen in om de verdachten op te sporen. Hierbij worden ook camerabeelden in de omgeving grondig geanalyseerd in de hoop aanwijzingen te vinden die leiden naar de daders.

Bewoners en ondernemers in de buurt zijn geschrokken van de gewelddadige gebeurtenissen en worden opgeroepen om alle mogelijke informatie met de politie te delen. Het doel is om de verantwoordelijken voor deze daad snel te achterhalen en ze ter verantwoording te roepen voor hun criminele daden.

De politie waarschuwt het publiek om geen directe actie te ondernemen als ze verdachte personen zien, maar in plaats daarvan meteen contact op te nemen met de autoriteiten.