Melding beveiliging leidt politie naar meerdere vuurwapens op locatie met asielzoekers

De politie heeft na een melding van de beveiliging meerdere vuurwapens aangetroffen op een locatie met asielzoekers.

In de nacht van gisteren heeft de politie een melding ontvangen over de vondst van een vuurwapen op een locatie waar asielzoekers verblijven aan de Industrieweg. Een 33-jarige man, woonachtig in Sliedrecht, is daarbij aangehouden.

Een oplettende getuige meldde de aanwezigheid van het vuurwapen aan de beveiliging, die vervolgens de politie heeft ingeschakeld. Bij nader onderzoek werden niet alleen het gemelde vuurwapen aangetroffen, maar ook een tweede wapen en bijbehorende munitie. De politie heeft beide wapens en de munitie in beslag genomen voor verder onderzoek.

De 33-jarige man is aangehouden en zal worden verhoord door de recherche. Op dit moment is nog niet duidelijk wat het motief of de intentie achter het bezit van de wapens is. De politie zal het onderzoek voortzetten om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden en achtergrond van deze zaak.

De betrokken autoriteiten benadrukken het belang van een veilige en ordelijke leefomgeving voor zowel de bewoners als de omwonenden. Het ontdekken en in beslag nemen van deze wapens draagt bij aan het handhaven van de openbare veiligheid.