Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

Miljardair Elon Musk gedagvaard in zaak rond zedendelinquent Jeffrey Epstein

Elon Musk, CEO van Tesla, is gedagvaard door de autoriteiten van de Amerikaanse Maagdeneilanden in verband met een zaak die betrekking heeft op zedendelinquent Jeffrey Epstein.

Uit documenten van de rechtbank, die op 28 april zijn verstuurd, blijkt dat de autoriteiten meer willen weten over de rol van het Amerikaanse bankconcern JPMorgan bij de misbruikpraktijken van Epstein.

De autoriteiten van de Amerikaanse Maagdeneilanden willen toegang tot alle communicatie tussen JPMorgan en Musk met betrekking tot Epstein. Daarnaast willen ze ook de correspondentie lezen tussen Musk, de topman van zowel Tesla als Twitter, en Epstein zelf. Volgens de autoriteiten zou JPMorgan belangrijke waarschuwingssignalen over het misbruik door Epstein hebben gemist, hoewel JPMorgan dit ontkent.

Het is nog onduidelijk wat de precieze relatie was tussen Musk en Epstein. Er wordt gesuggereerd dat Epstein heeft geprobeerd om Musk als klant binnen te halen bij het bankconcern. In 2019 hebben zowel Musk als Tesla echter ontkend dat zij financieel advies van Epstein hebben ontvangen.

Jeffrey Epstein werd in 2019 gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij pleegde in augustus van dat jaar zelfmoord terwijl hij in hechtenis zat, in afwachting van zijn rechtszaak.

Naast Elon Musk zijn ook andere miljardairs, waaronder de oprichter van Google, gedagvaard in zaken met betrekking tot Epstein, aldus financieel persbureau Bloomberg.

Het blijft afwachten hoe deze juridische ontwikkelingen zich zullen ontvouwen en welke informatie er uiteindelijk naar buiten zal komen over de vermeende betrokkenheid van Musk en andere miljardairs bij de zaak-Epstein.