De politie heeft na een anonieme tip voor een miljoen euro aan namaakartikelen uit Turkije gepakt bij invallen in bedrijfspanden.

Agenten stelden donderdag een onderzoek in bij een bedrijvencomplex in de Spaanse Polder in Rotterdam. In het boxencomplex werden meerdere compleet ingerichte kledingwinkels aangetroffen. Behalve kleding vindt de politie ook parfums, schoenen en tassen van diverse luxe merken. De politie vermoedt dat de spullen allen afkomstig zijn uit Turkije.

Terwijl de agenten bezig zijn om meerdere boxen uit te ruimen komt er een melding binnen via Meld Misdaad Anoniem. De tip zorgt er voor dat agenten in een andere opslagbox in hetzelfde pand nog een ingerichte winkel vol namaakartikelen vinden. ‘We hebben echt een grote partij van de markt kunnen houden. Daarnaast werd de kracht van Meld Misdaad Anoniem wederom duidelijk.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de inkoopwaarde van de kleding rond de 450.000 euro ligt. De verkoopwaarde zou richting de miljoen zijn volgens berekening van experts. De invallen worden uitgevoerd door rechercheurs van Den Haag en Rotterdam. Er zijn geen aanhoudingen verricht.