Misdaadverslaggever De Telegraaf per direct op non-actief na meldingen ongewenst gedrag

Een misdaadverslaggever van De Telegraaf is op non-actief gesteld vanwege ongewenst gedrag.

Het gaat om verslaggever Mick van Wely die nu geschorst is door het bedrijf. De zaak kwam aan het rollen na meldingen van meerdere vrouwen bij een vertrouwenspersoon inzake seksueel overschrijdend gedrag. Op basis van het onderzoek, dat extern door een onafhankelijke partij is getoetst, zijn sancties opgelegd die recht doen aan de bevindingen, aldus Mediahuis.

‘Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan. Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten.’ Aldus Van Wely in een persverklaring.

Volgens De Telegraaf is de zaak een drama voor alle betrokkenen. Eerder kwamen soortgelijke zaken in het nieuws zoals het wangedrag bij Ajax en rond The Voice of Holland.