Foto ter illustratie. © Pexels

MMA-vechter Nate Diaz maakt grapjes over wurggreep op straat: “dat was Logan Paul”

MMA-vechter Nate Diaz maakt grapjes over wurggreep incident op straat met man die lijkt op Logan Paul, broer van Jake, de aanstaande tegenstander van Diaz.

Nate Diaz, een bekende MMA-vechter, werd gefilmd terwijl hij op 22 april in New Orleans een man in een wurggreep hield tijdens een confrontatie. Diaz liet de man pas los toen hij bewusteloos was. Nadat er een arrestatiebevel was uitgevaardigd, heeft Diaz zichzelf bij de politie gemeld en werd hij later op borgtocht vrijgelaten. Aanvankelijk werd zijn aanpak geprezen door mensen als Dana White en Conor McGregor.

Tijdens een persconferentie om zijn aankomende bokswedstrijd tegen Jake Paul te promoten, zorgde Diaz voor een beetje controverse. Een journalist probeerde de aandacht te trekken door te vragen of hij op het voorprogramma mocht staan. Maar een ander moment tijdens de conferentie zorgde voor verdeeldheid op internet.

Diaz deed alsof zijn wurgslachtoffer Logan Paul was, de broer van Jake. Hij speelde in op de opmerkingen dat de man op het slachtoffer in de video leek. Diaz zei met een grijns: “Je gaat doen alsof dat niet Logan was? Kom op, man!” Hij hield vol dat het Logan was, zelfs toen Jake Paul in verwarring was. Diaz legde ook uit waarom hij ervoor koos om de man in een wurggreep te houden in plaats van hem te slaan, en benadrukte de gevaren van zomaar slaan. Hij noemde het geven van een “klein dutje” veiliger.

De politie van New Orleans neemt de zaak echter serieus. Diaz wordt beschuldigd van mishandeling en/of geweldpleging en zal in juni voor de rechter verschijnen. Tenzij er juridische belemmeringen zijn, staat de bokswedstrijd tussen Paul en Diaz gepland voor 5 augustus.