Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

Aanhoudingen in Spanje en Curaçao voor filmen Peter R. de Vries ‘voor shock’ na schietpartij

Twee mannen die misdaadjournalist Peter R. de Vries filmden nadat hij werd neergeschoten, zijn in Spanje en Curaçao aangehouden.

Dat schrijft Het Parool. Het gaat om de vierde en vijfde verdachte in de zaak rond de liquidatie van De Vries. De man die de uitvoerders zou hebben aangestuurd, de 27-jarige Krystian M., is ook recent aangehouden. Hij zat al vast in verband met een poging tot liquidatie met een automatisch vuurwapen in Zeewolde. Nu blijkt dat de twee mannen die de misdaadjournalist na de schietpartij filmden, ook zijn aangehouden. De verdachten zouden de beelden hebben gemaakt om de shock te vergroten. De aanhoudingen vonden in Spanje en Curaçao plaats. De Nederlandse autoriteiten hebben om uitlevering gevraagd.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces is vooralsnog niet te zeggen.

Tegen de twee vermeende uitvoerders zijn recent levenslange gevangenisstraffen geëist voor het liquideren van de misdaadjournalist. Ook Taghi hoorde in het Marengo-proces levenslang tegen zich eisen, samen met vier medeverdachten. Hij is nog niet officieel aangeklaagd voor de moord op De Vries.

Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube