ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft weer een nieuwe advocaat in Marengo-proces

Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft een nieuwe advocaat.

B. zat sinds maart zonder advocaat omdat hij zijn vorige had weggestuurd. De kroongetuige wil in zijn team misdaadjournalist Peter R. de Vries als vertrouwenspersoon. Dat is volgens justitie juridisch niet mogelijk omdat De Vries geen advocaat is. Na de beslissing dreigde B. zijn medewerking op te zeggen en geen verklaringen meer af te leggen. Nu is bekend geworden dat hij in het Marengo-proces zal worden bijgestaan door advocaat Peter Schouten.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.