© Pexels

Mogelijke Amerikaanse seriemoordenaar regio New York aangehouden

In de Verenigde Staten is een mogelijke seriemoordenaar gepakt door de politie.

Een 59-jarige architect is gearresteerd voor de moord op drie vrouwen in de beruchte Gilgo Beach-zaak, die de politie al meer dan tien jaar bezighoudt.

De man, die niet bij naam genoemd mag worden, werd woensdag opgepakt in zijn huis in Long Island. Hij wordt aangeklaagd voor de moord op Jessica Taylor, Melissa Barthelemy en Megan Waterman.

Taylor, Barthelemy en Waterman waren allemaal jonge vrouwen die als sekswerker werkten toen ze verdwenen in 2010. Hun resten werden een paar maanden later gevonden op Gilgo Beach, een strand op Long Island.

De arrestatie van de architect is een doorbraak in de zaak, die de politie al jaren bezighoudt. De man wordt ervan verdacht ook betrokken te zijn bij de moord op andere vrouwen die op Gilgo Beach zijn gevonden, maar hij is nog niet aangeklaagd voor die moorden.

De arrestatie van de architect is een opluchting voor de families van de slachtoffers, die al meer dan tien jaar wachten op gerechtigheid. “Dit is een dag waar we al tien jaar op wachten”, zei de vader van Jessica Taylor. “We zijn blij dat degene die onze dochter heeft vermoord eindelijk wordt berecht.”

De arrestatie van de architect is ook een opluchting voor de politie, die al jaren worstelt om de zaak op te lossen. “Dit is een belangrijke stap in de goede richting”, zei de politiechef van Suffolk County. “We zijn nog niet klaar, maar we zijn dichterbij dan ooit om deze zaak op te lossen.”

De arrestatie van de architect is een belangrijke doorbraak in de Gilgo Beach-zaak, maar de zaak is nog niet opgelost. De politie onderzoekt nog steeds de betrokkenheid van de man bij de moord op andere vrouwen die op Gilgo Beach zijn gevonden.