© Politie

Moordwapen liquidatie Peter R. de Vries lag in schuurtje Alphen aan den Rijn met tientallen zware vuurwapens

Het moordwapen waarmee misdaadjournalist Peter R. de Vries werd doodgeschoten blijkt in een opslag te hebben gezeten in Alphen aan den Rijn.

Dat meldde de officier van justitie tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Zwolle. De zaak draait rond een grote wapenopslag die in maart in een schuurtje in Alphen aan den Rijn werd ontdekt bij een doorzoeking door de politie. Er werden 22 pistolen, 22 automatische vuurwapens, waaronder snipergeweren en vier antitankwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Het wapen dat gebruikt werd om De Vries te liquideren zou volgens het OM ook afkomstig zijn uit het schuurtje. Verder worden de verdachten in de wapenzaak ook gelinkt aan meerdere pogingen tot liquidaties waaronder die op Cor P. in de Dominicaanse Republiek. Op 4 januari werd P., die bekendstaat als één van de tattookillers, onder vuur genomen. Hij overleefde de moordaanslag en is later overgebracht naar Nederland waar hij nu is vastgezet in verband met een ander onderzoek.

Justitie zag eerder al links tussen de wapenvondst en de groep rond de moord op De Vries. Krystian M., die gezien wordt als één van de aanstuurders van de liquidatie, werd in de woning van één van de verdachten van de wapenzaak aangehouden. Binnenkort verschijnen meerdere verdachten voor de rechter in verband met de wapens in het schuurtje.