© Pexels

‘Ndrangheta maffiabaas ‘cocaïnekoning van Milaan’ na ontsnapping uit gevangenis weer aangehouden

De voortvluchtige ‘Ndrangheta maffiabaas Rocco Morabito is twee jaar na ontsnapping uit een gevangenis weer aangehouden.

De Italiaan, die gezien wordt als een van de hoogste ‘Ndrangheta maffiabazen, wist bijna twee jaar geleden uit een gevangenis in Uruguay te ontsnappen. Daar zat hij vast in afwachting van uitlevering aan Italië. Daar moet Morabito nog een gevangenisstraf van 30 jaar uitzitten, voor onder meer drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Na zijn ontsnapping verdween de maffiabaas en bleef tot nu toe onder de radar. Samen met een andere Italiaanse crimineel werd hij in de Braziliaanse stad Joao Pessoa getraceerd en aangehouden. De actie vond plaats na samenwerking met de Italiaanse politie, aldus de federale politie in Brazilië.

Morabito stond geruime tijd bekend als de ‘cocaïnekoning van Milaan’. Hij haalde grote transporten cocaïne het land binnen in opdracht van zijn maffiaclan. Voor zijn aanhouding in 2017 in Uruguay leefde de maffiabaas op grote voet. De Italiaanse autoriteiten waren al sinds 1994 al internationaal op zoek naar Morabito. Na zijn aanhouding ontsnapte hij samen met drie andere gedetineerden via een gat in het dak van de gevangenis in Montevideo.

De details over hoe de maffiabaas is getraceerd en aangehouden zijn niet bekendgemaakt. Hij zit nu vast in afwachting van mogelijke uitlevering aan Italië.

https://www.instagram.com/p/CPTf6TNFbch/?utm_medium=copy_link