Foto ter illustratie.

Nederlander aangehouden voor smokkel grote partij blokken cocaïne gepakt in Antwerpen

In België is een Nederlander aangehouden voor een grote partij blokken cocaïne.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen heeft vijf verdachten gearresteerd in verband met een grootschalig onderzoek naar de in- en uitvoer van cocaïne in de haven van Antwerpen.

De arrestaties vonden plaats bij een actie en inval in een loods in Aartselaar. In de haven van Antwerpen werd op kaai 1742 maar liefst 982 kg cocaïne in beslag genomen, verdeeld over sporttassen.

Op maandag 31 juli werd een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen, dankzij een gezamenlijke actie van de havendiensten, douane en FGP Antwerpen. De drugs waren verstopt in sportzakken en zouden vermoedelijk worden in- of uitgevoerd via de haven.

Naar aanleiding van deze inbeslagname ondernam de FGP Antwerpen een tussenkomst in een loods gelegen aan de Boomsesteenweg in Aartselaar. Bij deze operatie werden vijf verdachten gearresteerd. De verdachten, bestaande uit drie Belgen, een Nederlander en een Moldaviër, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De onderzoeksrechter besliste de vijf verdachten aan te houden op verdenking van poging tot bezit van verdovende middelen in vereniging. De zaak zal vrijdag voorgelegd worden aan de raadkamer. De autoriteiten zijn vastberaden om de smokkel van cocaïne in de haven van Antwerpen aan te pakken en zullen het onderzoek met volle kracht voortzetten.