Foto ter illustratie.

Nederlander in Belgische cel voor beschieting pand bij aanslag zware drugsmilieu

Een Nederlander zit in een Belgische cel voor het beschieten van een pand bij een aanslag in het zware drugsmilieu.

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding bevestigd van een 20-jarige Nederlandse verdachte, die wordt vermoedelijk betrokken te zijn bij het beschieten van een woning.

De incidenten vonden plaats in de nacht van 30 juni 2022. Een pand in de Zegepraalstraat in Borgerhout werd herhaaldelijk onder vuur genomen. Na eerdere aanvallen in dezelfde straat werd er een beveiligingscamera geplaatst. Op de beelden waren twee verdachten te zien die met een handvuurwapen op de woning schoten. Na het incident vluchtten ze weg in een voertuig waarin zich een derde verdachte bevond. Het verdere onderzoek leidde naar Nederland, waar de eigenaar van het vluchtvoertuig eind april kon worden gearresteerd.

Op 6 juli 2023 is de 20-jarige Nederlandse verdachte aan België uitgeleverd. Diezelfde dag heeft de onderzoeksrechter hem in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van overtreding van de wapenwet, vernieling en deelname aan een criminele organisatie.

Het gerechtelijk onderzoek naar de andere betrokkenen wordt voortgezet. De autoriteiten blijven zich inzetten om alle verantwoordelijken voor deze incidenten op te sporen en te vervolgen.