VIDEO: Verdachten gezocht voor reeks explosies en brandstichtingen in Emmen
© YouTube

Politie pakt verdachte in onderzoek explosie en brandstichting Emmen

De politie heeft in een onderzoek naar een explosie en brandstichting in Emmen een verdachte gepakt.

Op dinsdag 11 juli heeft de politie een 43-jarige man uit Emmen aangehouden in verband met een explosie en brandstichting die plaatsvonden op 13 en 14 november vorig jaar aan de Halvemaanweg in Emmen.

De 43-jarige man uit Emmen zit momenteel in hechtenis en wordt ondervraagd over zijn mogelijke betrokkenheid bij de explosie en brandstichting. Na de arrestatie is er ook een huiszoeking verricht in een pand aan de Oude Meerdijk, waarbij verschillende items in beslag zijn genomen.

Dankzij de brandweer kon erger worden voorkomen. Op 13 november vond er een explosie plaats bij een auto aan de Halvemaanweg, waarbij een zware vuurwerkshell werd gebruikt. De volgende dag, op 14 november, werd op dezelfde locatie brand gesticht, waardoor zowel een auto als een nabijgelegen schuur in vlammen opgingen. De brandweer wist op het nippertje te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woning.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft recentelijk camerabeelden vrijgegeven van zowel de explosie als de brandstichting. Op de beelden waren meerdere verdachten te zien. Op dit moment is de politie nog steeds op zoek naar de personen die op de beelden zijn vastgelegd. Het lijkt er echter op dat de aangehouden verdachte niet op deze beelden te zien is.

In Emmen hebben er vorig jaar meerdere explosies plaatsgevonden. Op 29 oktober, 8 en 11 november waren er explosies aan de Stienackers en Het Meerveld. Voor deze incidenten zijn al vier arrestaties verricht. Op 20 oktober vond er ook een explosie plaats bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen. De politie heeft eveneens beelden vrijgegeven van deze explosie, waarop een verdachte te zien is. Er is echter nog niemand aangehouden in verband met dit specifieke geval.

Het onderzoek naar de explosies en brandstichting aan de Halvemaanweg is nog gaande. De politie is nog altijd op zoek naar de verdachten die op de camerabeelden te zien zijn. Het is niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties zullen volgen. Tevens wordt er onderzocht of er een verband bestaat tussen deze incidenten en de andere explosies in Emmen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de mogelijke toedracht, maar ook naar de mogelijkheid dat de verdachten elkaar kennen of elkaar helpen.