Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nederlander in Italië gezocht voor doodsteken eigen vader

Een Nederlander wordt in Italië gezocht voor het doodsteken van zijn vader.

In Noord-Italië is er momenteel een actieve zoektocht gaande naar een 21-jarige Nederlandse man. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij waarbij zijn vader en een familievriend om het leven zijn gekomen. Het incident vond plaats in Montaldo di Mondovì, een stadje in de provincie Cuneo, gelegen in de Valle Corsaglia. Er wordt aangenomen dat de verdachte te kampen heeft met psychische problemen.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA verbleef de verdachte tijdens een vakantie in het huis van een vriend van zijn vader. In de loop van de middag ontstond er om onbekende redenen een conflict, waarbij de verdachte zijn vader aanviel met een mes. De eigenaar van het huis, een 59-jarige Nederlandse man, probeerde tussenbeide te komen en raakte daarbij ernstig gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis in Turijn.

Na het incident sloeg de verdachte op de vlucht en is sindsdien spoorloos. De politie heeft een grootschalige zoekactie opgezet, waarbij tientallen politieagenten betrokken zijn. Ook wordt er een helikopter ingezet om het uitgestrekte bosrijke gebied te verkennen.

De politie beschouwt de verdachte als gevaarlijk en roept inwoners van Montaldo Mondovì en omliggende dorpen op om waakzaam te zijn. Mocht iemand de verdachte zien, wordt dringend verzocht om onmiddellijk contact op te nemen met het alarmnummer 112. De zoekactie strekt zich ook uit naar andere dorpen zoals Roburent, Monastero di Vasco, San Giacomo di Roburent en Vicoforte.