Foto ter illustratie. © Pexels

Negen personen om het leven gekomen bij schietpartij in winkelcentrum VS

In de VS zijn negen personen om het leven gekomen bij een schietpartij in een winkelcentrum.

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Texas zijn negen mensen omgekomen, waaronder de schutter. Zeven mensen raakten gewond, waarvan drie nog in kritieke toestand verkeren. De schietpartij vond plaats in het plaatsje Allen, dat ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Dallas ligt en zo’n 100.000 inwoners telt.

Een politieagent was vanwege een andere melding in het winkelcentrum aanwezig toen hij schoten hoorde. Toen hij de schutter ontdekte, schoot hij hem neer. Negen slachtoffers werden met schotwonden naar ziekenhuizen gebracht, maar helaas overleefden twee van hen de schietpartij niet.

Volgens CNN variëren de leeftijden van de gewonden tussen de 5 en 61 jaar oud. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij en of er meerdere daders betrokken waren. De autoriteiten hebben aangegeven dat ze nog onderzoek doen naar de zaak.

De schietpartij is een tragische gebeurtenis en heeft de gemeenschap van Allen en omstreken diep geschokt. Het is een trieste herinnering aan de noodzaak van maatregelen om dit soort geweld te voorkomen en de veiligheid van de burgers te waarborgen.