Nieuwe explosie bij pand Rotterdam, gevluchte verdachte gezocht

De Rotterdamse politie onderzoekt een nieuwe explosie bij een pand. Een gevluchte verdachte wordt gezocht.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er opnieuw een explosie plaatsgevonden in Rotterdam, ditmaal bij een woning aan de 1e Schansstraat in de wijk Delfshaven. De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van de explosie en rukte meteen uit. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

Na de ontploffing is één verdachte op de vlucht geslagen. De politie heeft nog geen arrestaties verricht en wil geen uitspraken doen over het motief achter de explosie. Wel is er een onderzoek gestart naar de toedracht van de explosie en wie er mogelijk bij betrokken is geweest.

Het is niet de eerste keer dat er in Rotterdam explosies bij woningen plaatsvinden. De laatste maanden zijn er meerdere incidenten geweest in verschillende wijken van de stad. Burgemeester Aboutaleb heeft eerder al aangegeven dat hij dit soort geweld “ontoelaatbaar en onacceptabel” vindt en dat de daders keihard aangepakt moeten worden.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij iets hebben gezien of gehoord in de buurt van de 1e Schansstraat in de nacht van dinsdag op woensdag. Ook vraagt de politie mensen die beelden hebben gemaakt van het incident om deze te delen.