ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Nieuwe PGP-telefoons gekraakt in onderzoek rond Mocro Maffia liquidaties Ridouan T.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het Marengo-proces nieuwe PGP-telefoons gekraakt en alle informatie wordt toegevoegd aan de dossiers.

Het gaat om toestellen die in 2015 in beslag zijn genomen bij de vermeende moordcommando in het proces 26Koper. Justitie meldt dat de toestellen zijn gekraakt. Of er belastende informatie op is gevonden is niet bekendgemaakt. Dat zal op een later tijdstip openbaar worden gemaakt.

Verder meldt justitie vandaag dat kroongetuige Nabil B. spoedig over een advocaat zal beschikken. De kroongetuige weigerde recent nog verklaringen af te leggen omdat het OM zijn advocaat en een juridisch adviseur niet accepteerden. Het OM zegt nu te verwachten dat dit probleem binnen afzienbare tijd zal zijn opgelost en B. vanaf 26 juni weer gehoord kan worden.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.