Nieuwe verdachte aangehouden in onderzoek liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries een nieuwe verdachte aangehouden.

Agenten hebben vandaag in Tilburg een verdachte aangehouden. De man is vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Hij is volgens een woordvoerder vermoedelijk betrokken geweest bij de voorbereiding van de aanslag. Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakt van het crimineel samenwerkingsverband dat zich bezig heeft gehouden met de (voorbereiding van) de moord op De Vries. De verdachte zit in volledige beperkingen vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. 

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).