Nieuwe verdachte opgepakt voor liquidatie advocaat Mocro Maffia kroongetuige

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van Derk Wiersum, advocaat van de Mocro Maffia kroongetuige, opnieuw een verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van het medeplegen van de liquidatie.

Een arrestatieteam hield de verdachte, een 31-jarige Rotterdam, maandagochtend in Amsterdam aan. De rechter-commissaris heeft de verdachte vandaag voor veertien dagen in bewaring gesteld. De man zit momenteel in alle beperkingen. Er worden daarom ook geen verdere bijzonderheden over deze verdachte en/of de verdenkingen tegen hem gedeeld.

Direct na de aanhouding zijn, onder leiding van de rechter-commissaris, op twee locaties in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan. Twee eerder aangehouden verdachten, de 36-jarige Giërmo B. uit Almere en een 26-jarige man uit Soest, zitten nog vast. B. wordt verdacht van medeplegen van de moord. De man uit Soest wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe.

Volgens B. zou topcrimineel Ridouan T. de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties. T. werd na jaren ondergedoken te zijn geweest aangehouden in Dubai. Inmiddels zit hij in een cel in de EBI in Vught. Volgens zijn advocaat zal T. aanwezig zijn bij de rechtszaken en mogelijk ook wat zeggen.