ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Topcrimineel Ridouan T. aanwezig bij rechtszaak en ‘gaat waarschijnlijk spreken’

De recent in Dubai aangehouden topcrimineel Ridouan T. zal aanwezig zijn bij de zittingen in het Marengo-proces.

Dat meldt zijn advocaat Inez Weski aan EenVandaag. Volgens Weski wil hij het proces meemaken en zal hij waarschijnlijk ook spreken. T. zit momenteel in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught, de EBI. Hij zit daar sinds zijn uitzetting uit Dubai en overhandiging aan de Nederlandse autoriteiten.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Het onderzoek en zoektocht naar de vermeende rechterhand van T., Saïd R., wordt voortgezet door politie en justitie.

T. en zijn medeverdachte Saïd R. worden verdacht van het opdrachtgeven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.