Nieuwe wending in onderzoek aanslag met explosief in Amsterdam

Het onderzoek naar de recente explosie aan de Egoli in Amsterdam, die plaatsvond in de nacht van 15 op 16 september 2023, heeft een nieuwe wending genomen.

Op woensdag 20 september jongstleden werd een tweede verdachte, een 20-jarige Amsterdammer, aangehouden. Dit volgt kort op de arrestatie van een andere 20-jarige verdachte uit Amsterdam direct na de explosie op 16 september. Gelukkig vielen er bij de explosie geen gewonden.

De gebeurtenissen speelden zich af rond 04.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag, toen een explosief afging aan de Egoli in Amsterdam Zuidoost. Deze ontploffing resulteerde in schade aan een woning in de buurt. De politie slaagde er snel in om in de omgeving van de Egoli een 20-jarige Amsterdammer aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie.

Naar aanleiding van deze voorval werd er direct een grondig onderzoek opgestart door de Teamleider Explosieven Veiligheid, Forensische Opsporing en de recherche. Op woensdagmiddag, 20 september 2023, kon een tweede verdachte worden aangehouden. Momenteel bevindt deze tweede verdachte zich in beperkingen, wat betekent dat de politie terughoudend is met het vrijgeven van informatie met betrekking tot deze zaak.

Het onderzoek van de recherche blijft onverminderd doorgaan. Dit betekent dat er mogelijk nog meer aanhoudingen zullen volgen in verband met deze zaak.

We blijven de ontwikkelingen in dit lopende onderzoek volgen en zullen updates verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is.