Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep opnieuw 28 jaar gevangenisstraf geëist tegen Shurandy S. voor de moord op de broer van de Mocro Maffia kroongetuige.

Volgens justitie was er sprake van een ‘koelbloedige moord’. Tijdens de rechtszaak werd ook 28 jaar cel geëist maar de rechtbank ging hier toen niet in mee. De schutter, Shurandy S., kreeg een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd. De advocaat-generaal heeft nu opnieuw 28 jaar geëist omdat hij van mening is dat S. een hoge straf moet krijgen omdat het hier zou gaan om een aanslag op de rechtsstaat.

Tijdens het hoger beroep werd er ook een verklaring ingediend van verdachte Mohammed R. over de vermoorde broer van de kroongetuige. Volgens de verdachte zou B. een dubbelleven hebben gehad en criminele contacten hebben. De politie heeft hier onderzoek naar gedaan maar van criminaliteit in welke vorm dan ook bleek geen sprake.

Op 23 maart 2018 werd Reduan B. door de 40-jarige Shurandy S. doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. Enkele dagen daarvoor had justitie bekendgemaakt dat er een nieuwe kroongetuige is in verband met een reeks Mocro Maffia liquidaties. De familie werd duidelijk niet goed beschermd op dat moment en Reduan B. werd op koelbloedige wijze geliquideerd. Na de moord is de hele familie B. ondergedoken. De schutter is inmiddels veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar. De man heeft bekend maar geen namen genoemd van andere betrokkenen en mogelijke opdrachtgevers.