© crime-nieuws.nl

OM gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank Rotterdam in zaak De Mos

Het OM gaat in hoger beroep tegen uitspraak in zaak rond oud-wethouder Richard de Mos.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam in het strafproces tegen oud-wethouder Richard de Mos en zijn medeverdachten. Dit werd op donderdag bekendgemaakt.

Het OM heeft deze stap gezet om de wettelijke termijn voor hoger beroep veilig te stellen en omdat het om een complexe strafzaak met maatschappelijke impact gaat. Het vonnis wordt op dit moment nog bestudeerd en het OM heeft meer tijd nodig voor een zorgvuldige afweging ten aanzien van het hoger beroep.

Op 21 april jl. werden De Mos en zijn medeverdachten vrijgesproken van alle aan hen tenlastegelegde feiten door de rechtbank Rotterdam. Alleen een medeverdachte is veroordeeld voor wapenbezit.

De zaak tegen De Mos en zijn medeverdachten draait om vermeende corruptie en omkoping bij de verlening van vergunningen voor horeca-ondernemingen in Den Haag. Het OM verdenkt De Mos en zijn voormalige collega Rachid Guernaoui ervan dat zij bevriende ondernemers hebben geholpen bij het verkrijgen van vergunningen in ruil voor donaties aan hun partij, Groep de Mos.

De uitspraak van de rechtbank Rotterdam kwam als een verrassing voor het OM, dat had ingezet op veroordelingen voor alle verdachten. Het OM is van mening dat er voldoende bewijs is om De Mos en zijn medeverdachten te veroordelen en zal daarom in hoger beroep gaan om alsnog een veroordeling te bewerkstelligen.

De zaak heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen in de media en heeft geleid tot veel politieke onrust in Den Haag. Het hoger beroep zal naar verwachting pas over enkele maanden plaatsvinden.