Politie Zwolle zoekt slachtoffers mishandelingen tijdens Kingdance op Koningsdag

De politie in Zwolle is op zoek naar slachtoffers van meerdere mishandelingen tijdens Kingdance op Koningsdag.

Hoewel er twee slachtoffers zijn die zich al hebben gemeld, wordt vermoed dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden. De politie is daarom op zoek naar getuigen en naar slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld.

Kingdance vond plaats bij de Wijthmenerplas en trok tienduizenden bezoekers. De twee slachtoffers die zich hebben gemeld zijn door de mishandeling gewond geraakt aan hun gezicht. De eerste mishandeling vond rond 21:30 uur plaats en was gericht tegen een 16-jarige jongen uit Nunspeet. De tweede mishandeling vond ongeveer drie kwartier later plaats en was gericht tegen een 17-jarige jongen uit Raalte.

Mensen die ook slachtoffer zijn geworden van geweld tijdens de festiviteiten worden verzocht om zich bij de politie te melden. Het onderzoek naar de mishandelingen is nog gaande en de politie roept getuigen op om zich te melden als zij iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk kan helpen bij het onderzoek.

De politie benadrukt dat geweld tijdens festivals en andere evenementen onacceptabel is en zal streng worden aangepakt. Het is belangrijk dat mensen zich veilig kunnen voelen op dit soort evenementen en dat geweld en andere vormen van criminaliteit worden voorkomen.