© Pexels

OM: ‘Quincy Promes betaalde drugshandelaar 250.000 euro boete voor gestolen partij cocaïne’

Profvoetballer Quincy Promes zou drugshandelaar Piet W. een kwart miljoen boete hebben betaald.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt in de rechtbank van Rotterdam. Informatie hierover komt van de Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. De boete had te maken met een gestolen partij cocaïne van 400 kilogram.

De diefstal zou naast de boete ook hebben geleid tot de liquidatie van twee mannen. Politie en justitie denken dat Genciël Feller op Curaçao en oud-profvoetballer Kelvin Maynard in Amsterdam zouden zijn geliquideerd vanwege de gestolen blokken cocaïne. 

De 54-jarige Piet W. wordt door het OM gezien als opdrachtgever van de liquidaties. De verdachte zelf ontkent dat hij betrokken is bij de moorden. Ook zegt hij Promes niet te kennen, terwijl zijn nummer en naam wel in zijn telefoon stonden, aldus het OM.

W. is een bekende van politie en justitie en werd in 2014 veroordeeld voor het leiden van een internationale drugsbende. Hiervoor kreeg hij 7 jaar cel opgelegd, maar wist te ontsnappen en verbleef sindsdien in Suriname. Vorig jaar kon de politie hem aanhouden toen er informatie binnenkwam dat W. mogelijk naar Aruba zou reizen.