pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

‘OM wist al jaren dat Mocro Maffia kroongetuige met PGP contact had met groep Ridouan T.’

Het Openbaar Ministerie (OM) blijkt al jaren op de hoogte te zijn geweest van het feit dat de Mocro Maffia kroongetuige (Nabil B.) met de groep rond Ridouan T. communiceerde vanuit de gevangenis.

Volgens Het Parool wist justitie al in november 2017 dat Nabil B. in zijn cel in het bezit was van een Blackberry (PGP). De telefoon zou B. via via hebben gekregen en toen justitie er achter kwam werd het toestel niet in beslag genomen. B. mocht zijn PGP houden en in december 2017 zou hij nog twee dagen berichten hebben verstuurd en gecommuniceerd met onder Mohammed R., de broertje van Saïd R. die nu samen met Ridouan T. internationaal gezocht wordt.

Volgens B. deed hij dit voornamelijk om zijn oude vrienden gerust te stellen zodat zijn onschuldige familieleden niet zouden worden vermoord. In één bericht staat er of B. wel ‘beseft hoeveel we ons moesten doen om die kleine (dat zou Ridouan T. zijn volgens de kroongetuige) van je familie af te houden’.

Dit is uiteindelijk niet gelukt want de broer van de kroongetuige is kort na bekendmaking van de kroongetuige deal geliquideerd. Vorige week is de advocaat van Nabil B., de 44-jarige Derk Wiersum, op straat doodgeschoten. Of zijn liquidatie met deze zaak te maken heeft wordt onderzocht.