Oma aangehouden na fentanyl overdosis zeven maanden oude kleinkind

In de VS is een oma aangehouden in verband met een fentanyl overdosis van haar kleinkind.

Een tragisch incident heeft geleid tot de arrestatie van een grootmoeder in Pittsburgh nadat haar kleinkind was overleden als gevolg van fentanyl-vergiftiging. Op 14 januari 2023 werd omstreeks 6.45 uur alarm geslagen vanwege een zeven maanden oude baby die bewusteloos was geraakt in een huis op de 8100 blok van Chaske Street in de buitenwijk Penn Hills.

Hulpdiensten, waaronder de politie van Penn Hills en ambulancepersoneel, snelden naar de locatie waar ze het kindje aantroffen. Het slachtoffertje, later geïdentificeerd als Zhuri Bogle, werd op dat moment gereanimeerd door haar vader. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners werd Zhuri om 7.05 uur officieel dood verklaard.

Na dit tragische voorval startte de Homicide Unit van de Allegheny County Police een grondig onderzoek naar de dood van het kind. Na twee maanden onderzoek kwam de lijkschouwer op 14 maart tot de conclusie dat Zhuri was overleden als gevolg van acute fentanyl-vergiftiging.

Gedurende het onderzoek ontdekte de politie dat de grootmoeder van Zhuri en haar vriend op het meisje aan het passen waren op het moment van de fatale overdosis. Op 14 april verkregen rechercheurs een arrestatiebevel voor de vriend van de grootmoeder, David Poindexter, 58 jaar oud. Poindexter werd beschuldigd van dood door schuld en roekeloze blootstelling van een ander persoon aan gevaar. Op dat moment zat hij echter al vast in de provinciale gevangenis vanwege een andere overtreding. Rechercheurs hebben het arrestatiebevel aan de gevangenisfunctionarissen overhandigd om de vervolging van Poindexter te garanderen.

Ook de grootmoeder, Barbara Ann Dunlap-Toombs, 66 jaar oud, werd gezocht door de autoriteiten. Op 10 mei 2023 meldde Dunlap-Toombs zichzelf bij de sheriff’s dienaren in het gerechtsgebouw van Pittsburgh. Zij werd aangeklaagd voor dood door schuld, het in gevaar brengen van het welzijn van kinderen en roekeloze blootstelling van een ander persoon aan gevaar.

Deze tragische gebeurtenis heeft de gemeenschap geschokt en benadrukt opnieuw de gevaren van fentanyl en het belang van verantwoordelijkheid bij het omgaan met potentieel gevaarlijke stoffen. Het onderzoek naar deze zaak zal doorgaan terwijl de rechtbank zich buigt over de aanklachten tegen de betrokkenen.