© Pixabay on Pexels.com

Onderzoek bedreiging leidt politie naar pand Rotterdam met vuurwapen en verdachte tiener

Een onderzoek naar een bedreiging heeft de politie geleid naar een pand in Rotterdam met een vuurwapen en een verdachte tiener.

In een woning aan de Rosestraat is afgelopen nacht een vuurwapen aangetroffen. De vondst werd gedaan door de politie tijdens een onderzoek naar aanleiding van een melding over een bedreiging. Een 17-jarige Rotterdammer is aangehouden in verband met de zaak. Het rechercheteam zal verder onderzoek doen.

Naar aanleiding van een melding dat een persoon zou zijn bedreigd, startte de politie een onderzoek. Tijdens een zoeking in de betreffende woning werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Het is nog niet bekend om wat voor type vuurwapen het precies gaat. Het wapen is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie heeft direct actie ondernomen en de 17-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden. Het is niet bekend of er nog andere personen betrokken zijn bij het incident. Het rechercheteam zal zich nu richten op het verder in kaart brengen van de omstandigheden en achtergrond van de zaak. Er zal onder andere forensisch onderzoek worden verricht op het aangetroffen vuurwapen om eventuele sporen veilig te stellen.

De aanwezigheid van een vuurwapen in een woonomgeving brengt uiteraard grote risico’s met zich mee. Het is dan ook van essentieel belang dat de politie snel en adequaat optreedt om de veiligheid van de buurtbewoners te waarborgen. Door het alerte handelen van de melder en het optreden van de politie is erger mogelijk voorkomen.

De recherche zal het verdere onderzoek naar deze zaak voortzetten. Hierbij worden alle beschikbare informatie en sporen grondig geanalyseerd om de exacte toedracht van het incident te achterhalen. Mocht er sprake zijn van een bredere context of betrokkenheid van andere personen, dan zal dit verder worden onderzocht.

De politie roept eventuele getuigen of personen met informatie die kan bijdragen aan het onderzoek op om contact op te nemen. Alle informatie, hoe klein of ogenschijnlijk onbelangrijk ook, kan van waarde zijn in het oplossen van deze zaak en het bevorderen van de veiligheid in de buurt.