Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Onderzoek naar schending geheimhoudingsplicht (ex) advocaat Mocro Maffia kroongetuige Nabil B.

De Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten gaat een onderzoek doen naar het mogelijk schenden van de geheimhoudingsplicht door de voormalige advocaat van Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige.

Evert-Jan Heinrichs heeft besloten een onderzoek te doen naar aanleiding van het interview van de anonieme advocaat in het Algemeen Dagblad. Daarin gaf de raadsman aan onder meer te zijn gestopt met het bijstaan van B. vanwege de bemoeienis van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Zowel De Vries als de huidige advocaat van de kroongetuige, Peter Schouten, hebben een klacht ingediend inzake het schenden van de geheimhoudingsplicht.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.