Oplichtersgroep gebruikte babbeltrucs en bankgegevens voor buitmaken tienduizenden euro’s

Een 27-jarige oplichter en zijn handlangers hebben vorig jaar duizenden of zelfs tienduizenden euro’s van slachtoffers weten te stelen door middel van babbeltrucs en gebruik van gelekte bankgegevens.

De oplichters belden vaak oudere slachtoffers op en brachten hen in paniek, waardoor de slachtoffers snel geld overboekten naar rekeningen die de oplichters hadden geregeld.

De oplichter werd op heterdaad betrapt toen hij gestolen juwelen probeerde om te ruilen bij een juwelier in Rotterdam. Hij had eerder met zijn handlangers slachtoffers opgelicht door ze te bellen en te doen alsof ze medewerkers van de bank waren. Hierbij maakten ze gebruik van gelekte bankgegevens om de slachtoffers te overtuigen.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 27-jarige verdachte van het regelen van de rekeningen en het verdelen van het gestolen geld. Hij wordt geconfronteerd met een eis van 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 voorwaardelijk, en een geldboete van 5.000 euro.

De handlangers zullen later voor de rechter verschijnen. De groep koos doelbewust oudere slachtoffers uit op basis van gelekte gegevens om hen te overtuigen dat ze met medewerkers van de bank communiceerden.