© Crime-Nieuws.nl

Opnieuw Nederlanders aangehouden voor aanslag zware drugsmilieu Antwerpen

In België zijn opnieuw Nederlanders aangehouden in verband met een aanslag in het zware drugsmilieu.

Agenten hebben de verdachten vorige week aangehouden in Antwerpen na een aanval met een explosief. Volgens Belgische media hadden ze het gemunt op een man die in de haven werkt en eerder in verband werd gebracht met de smokkel van blokken cocaïne.

De aanhoudingen vonden in de nacht van donderdag op vrijdag plaats in het stadsdeel Merksem. Door de explosie vielen geen gewonden. De politie kwam in actie en wist de Nederlanders te traceren en aan te houden. Het gaat om drie personen. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Het is in Antwerpen en omgeving al maanden onrustig met meerdere aanslagen en beschietingen. Het geweld heeft te maken met de smokkel van cocaïne. Een aantal Nederlandse criminele organisaties zouden betrokken zijn bij het conflict. De Belgische politie heeft verschillende keren verdachten uit Nederland aangehouden.

Vorige week werden verdachten gepakt voor een verijdelde ontvoering van de Belgische minister van Justitie. Ook daar bleken Nederlanders bij betrokken. De mannen zitten vast in afwachting van overlevering aan België.