Opnieuw verdachten opgepakt voor dodelijke schietpartij met bloedspoor op straat

De politie heeft in verband met een dodelijke schietpartij in Schiedam, opnieuw aanhoudingen verricht.

Op zaterdag 28 december vond er een schietpartij plaats in een woning aan de Boomgaardstraat. De hulpdiensten gaan met spoed ter plaatse en treffen een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer blijkt te zijn neergeschoten. Ondanks reanimatie komt de 26-jarige Rijswijker ter plekke om het leven.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld waaruit bleek dat na de schietpartij meerdere personen de woning zouden hebben verlaten. Het vermoeden bestond dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Het ging om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Woensdag 22 januari werd een tweede verdachte aangehouden, een 31-jarige man uit Den Haag. Het onderzoek werd voortgezet en afgelopen woensdag zijn opnieuw twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. De twee zijn inmiddels heengezonden maar blijven wel verdachte in deze zaak.