Overvaller op de vlucht steekt na roven juwelier omstander neer

Een vluchtende overvaller heeft een omstander neergestoken maar is uiteindelijk toch overmeesterd.

Op donderdagmiddag 10 augustus heeft een gewapende man een juwelier op het Liesveld in Vlaardingen overvallen. De overvaller, gewapend met een mes, werd echter tijdens zijn vlucht door een groep omstanders overmeesterd. Tijdens de confrontatie raakte één van de omstanders gewond aan zijn been door steekwonden.

Het incident vond plaats rond kwart voor één in de middag, toen de gewapende man de juwelierszaak binnentrad en geld eiste. Een korte worsteling volgde in de zaak, waarbij gelukkig niemand gewond raakte. De overvaller wist uiteindelijk te ontkomen met een geldbedrag.

Buiten de zaak werd de overvaller echter snel overmeesterd door omstanders. Tijdens het ingrijpen verwondde de overmeesterde overvaller één van de omstanders in zijn been met hetzelfde mes. De gewonde omstander werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen.

De politie heeft de 21-jarige verdachte, afkomstig uit Capelle aan den IJssel, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het incident benadrukt opnieuw het belang van burgers die snel en moedig ingrijpen om de veiligheid in de samenleving te waarborgen.