Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Partijen wiet(olie), kweekmaterialen en tienduizenden euro’s cash gepakt bij doorzoekingen

De politie heeft bij doorzoekingen in 25 panden in Zuid-Holland partijen wiet(olie), kweekmaterialen en tienduizenden euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de actiedag werd bij in totaal 25 panden een integrale controle uitgevoerd. Hierbij lag de focus, volgens de politie, op onder meer witwassen, verdovende middelen, leegstaande panden, illegale huisvesting van arbeidsmigranten, fiscale misstanden. Agenten van de politie-eenheden Den Haag en Rotterdam doorzochten drie woningen en drie bedrijfspanden. Hierbij werden onder meer speurhonden ingezet. Ook op andere plekken in het land deed de politie op basis van de informatie onderzoek.

Tijdens de doorzoekingen troffen agenten meerdere verboden wapens aan, waaronder een geweer. In Naaldwijk werd een wietdrogerij met 220 planten aangetroffen en een partij kweekmaterialen, zoals lampen en ventilatoren. Ook werd een ontmantelde wietkwekerij aangetroffen en dertig ampullen wietolie. In Schiedam vonden agenten een kwekerij met 400 hennepplanten en in Steenwijk een kwekerij met 1200 planten en 200 stekken. In totaal werden tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. Vier verdachten zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.